ΑΡΧΙΚΗ   Ι   Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ   Ι   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   Ι   BLOG

Ευρετήριο Άρθρου
Τα 5 βασικά στυλ σχεδιασμού επίπλων κουζίνας
Τα 5 βασικά στυλ σχεδιασμού επίπλων κουζίνας
Όλες οι Σελίδες
Τα 5 βασικά στυλ σχεδιασμού επίπλων κουζίνας
emporio-electric-devices
γράφει η Πτυχ. Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων Ευτυχία Κοσμά
 
Φτιάχνετε το νέο σας σπίτι? Σκέφτεστε να ανακαινίσετε το υπάρχων?
Εμείς σας συστήνουμε τα πέντε βασικά σχέδια επίπλων κουζίνας, τα οποία καλύπτουν όλους σχεδόν τους χώρους, με πολύ μικρές παραλλαγές.`
 
 
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε υπόψην σας, είναι πως κάθε σχέδιο στηρίζεται σε ένα "τρίγωνο" εργασιών μεταξύ του φούρνου, του ψυγείου και του νεροχύτη. Γι'αυτό το λόγο, χρειάζεται προσοχή κατά τον σχεδιασμό των επίπλων κουζίνας σας, έτσι ώστε να μη θυσιάζεται η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα του χώρου, στο βωμό της αισθητικής, αλλά να συνδυάζονται.
 
 
-
 
 
 
1lineΕΥΘΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ Πρόκειται για τον πιο απλό σχεδιασμό. Χρησιμοποιείται συνήθως σε περιπτώσεις όπου ο χώρος και τα οικονομικά είναι περιορισμένα.
Γενικά ο σχεδιασμός αυτός δεν ενδείκνυται, διότι ο ωφέλιμος χώρος χρήσης και αποθήκευσης είναι πολύ λίγος. Για να είναι ο σχεδιασμός αυτός περισσότερο λειτουργικός σας προτείνουμε ο νεροχύτης να είναι στο κέντρο, ανάμεσα στο ψυγείο και το φούρνο.
-
-
 
 
 
2-line-kitchenΔΥΟ ΕΥΘΕΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ Ο σχεδιασμός αυτός είναι επαρκής, διότι οι δύο πλευρές αποτελούν έναν ικανοποιητικό χώρο αποθήκευσης των κουζινικών μας σκευών και οι δύο παράλληλες πλευρές κάνουν τον σχεδιασμό αυτό ξεκούραστο και εύκολο στη χρήση, λόγω του ότι ο φούρνος, το ψυγείο και ο νεροχύτης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Το μειονέκτημα είναι πως ο σχεδιασμός αυτός δεν επιτρέπει την ύπαρξη τραπεζιού μέσα στο χώρο της κουζίνας.
 
-
-
 
 
g-kitchenΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΥ Γ. Η κουζίνα τύπου Γ ή αλλιώς γωνιακή κουζίνα είναι ο πιο συνηθισμένος σχεδιασμός και σχετικά οικονομικός.
Ο χώρος στην προκειμένη περίπτωση είναι αρκετά ικανοποιητικός όπως και στον προηγούμενο σχεδιασμό, μόνο που σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να προστεθεί και το τραπέζι φαγητού ή νησίδα.
-


scroll back to top
 
JoomFreak Cause Open Source Rocks