ΑΡΧΙΚΗ   Ι   Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ   Ι   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   Ι   BLOG

 Ιδέες και προτάσεις για να χαρίσετε μερικές πινελιές ανανέωσης στην  κουζίνα σας..

61-l1

γράφει η Πτυχ.Αρχιτέκτων Εσωτ.Χώρων Ευτυχία Κοσμά

Ιδέες και προτάσεις για να χαρίσετε μερικές πινελιές ανανέωσης στην κουζίνα σας.. Θέλετε να δώσετε μία νέα πνοή στο χώρο της κουζίνας σας ? Σας προτείνουμε μερικές αλλαγές που μπορούν να ανανεώσουν τον χώρο σας. Μπορείτε να επιλέξετε μερικές από τις αλλαγές που σας προτείνουμε, ανάλογα με τις επιθυμίες σας και τις ανάγκες σας, και έπειτα να λάβετε τις προσφορές σας από τους αντίστοιχους επαγγελματίες. 

 

Μία μικρή αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στα έπιπλα κουζίνας σας, χωρίς να σας στοιχίσει ιδιαίτερα, είναι να αλλάξετε τα πόμολα ή τις λαβίτσες από τα πορτάκια σας.. Συνήθως όταν έχετε ήδη πομολάκι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με λαβίτσα αν το επιθυμείτε, εφόσον οι διαστάσεις από τα πορτάκια σας το επιτρέπουν να βάλετε μία λαβή στο μέγεθος που επιθυμείτε.

Εάν αρχικά έχετε λαβή, μπορείτε να την αντικαταστήσετε μόνο με λαβή με τα ίδια κέντρα (απόσταση από τρύπα σε τρύπα). Μία δεύτερη αλλαγή, μπορεί να κάνετε ή να χρειάζεται, ανάλογα με την παλαιότητα και την καταστασή του, είναι ο πάγκος της κουζίνας σας. Στην περίπτωση που έχετε ελεύθερη κουζίνα, και επιθυμείτε να κάνετε αλλαγή πάγκου, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσετε εάν θα αλλάξετε την ελεύθερη κουζίνα με εντοιχιζόμενο φούρνο, και συνεπώς θα προβείτε και σε αγορά εστιών.

Εάν επιθυμείτε να κρατήσετε την ελεύθερη κουζίνα και αλλάξετε μόνο τον πάγκο, μελλοντικά η τοποθέτηση εντοιχιζόμενου φούρνου και νέων εστιών, προϋποθέτει και νέα αντικατάσταση πάγκου. Με την αλλαγή πάγκου, μπορείτε να προβείτε και σε αλλαγή νεροχύτη ή/και βρύσης, για λειτουργικούς ή/και για αισθητικούς λόγους. Μια αλλη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι η αλλαγή χρώματος στον τοίχο ή η αλλαγή στο πλακάκι της κουζίνας σας. Εδώ αναφερόμαστε ιδιαίτερα στο πλακάκι του πάγκου και όχι του δαπέδου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προβείτε και σε αυτή την αλλαγή.

Επίσης, αν η κουζίνα σας έχει βιτρίνες, μπορείτε να αλλάξετε τα τζάμια. Από αμμοβολής σε καθαρό τζάμι και αντίστροφα, ή να επιλέξετε από μια σειρά από χρωματιστά ή ζωγραφιστά τζάμια. όσον αφορά την λειτουργικότητα της κουζίνας σας, μπορείτε να αλλάξετε κάποιον μηχανισμό ή να τοποθετήσετε ένα μηχανισμό. Υπάρχουν ποικίλοι μηχανισμοί για να επιλέξετε, μηχανισμοί γωνιακού κύβου, μηχανισμοί ψωμοθήκης και μπουκαλοθήκης , καθώς και συρόμενα βαγονέτα.

Όσον αφορά τα υλικά της κουζίνας μπορείτε να αλλάξετε τους μεντεσέδες των πορτών με καλύτερης ποιοτητας και πιο ανθεκτικούς στη χρήση, ακόμη και να αλλάξετε τους απλούς μηχανισμούς των συρταριών με μηχανισμούς με φρένο. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα από τα πορτάκια, εφόσον το πορτάκι είναι τέτοιο που επιδέχεται αλλαγή χρώματος, ή να αντικαταστήσετε τελείως τα πορτάκια με τα ίδια ή με διαφορετικά.

Στην περίπτωση, που θέλετε να αλλάξετε τα πορτάκια σας με πορτάκια διαφορετικού σχεδίου ή/και υλικού, να έχετε υπόψην σας ότι απαιτείται να αλλαχθούν τα σοβατεπί, οι κορνίζες, τα εξωτερικά εμφανή πλαϊνά κτλ. Από όλες τις περιπτώσεις αλλαγών που σας αναφέραμε εσείς φυσικά θα σκεφτείτε και θα επιλέξετε εκείνες που ικανοποιούν τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας, και αφού απευθυνθείτε στους ειδικούς για να γίνει η σχετική μελέτη και να πάρετε τις προσφορές σας, τότε θα λάβετε και τις τελικές σας αποφάσεις.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, κατά την έρευνά σας, είναι η σχέση ποιότητας και τιμής καθώς επίσης τα χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος (π.χ. αντοχή, διαστάσεις).

 

scroll back to top
 
JoomFreak Cause Open Source Rocks